joi, 3 ianuarie 2013

Moartea maestrului Sergiu Nicolaescu

   Începând de astăzi, începutul noului an 2013 este trist. Omul care ne-a adus în case filmul românesc, cel care ne-a învăţat istorie, părintele spiritual al cinematografiei autohtone a plecat dintre noi.


     Ne-a ţinut cu sufletul la gură la filmul "Pistruiatul", şi cu toate criticile care i s-au adus, a fost şi va rămâne veşnic un clasic al celei de-a şaptea arte.


Bătălia cu fumătorii

   Viciu din toate timpurile fumatul şi fumătorii au fost judecaţi şi răsjudecaţi de legiuitorii lumii întotdeauna; De o vreme Comisia Europeană nu ne mai dă pace şi impune reguli noi pentru fumători, din ce în ce mai drastice, cu scopul evident de-a reduce numărul acestora şi de-a minimaliza efectul fumatului pentru fumători dar şi pentru nefumători. De data aceasta măsurile nu se mai referă la locurile de fumat, ci la interzicerea unor categorii de produse şi impunerea unor noi reguli pentru comercializarea ţigaretelor clasice. Mai exact, ţigara electronică va fi pusă sub semnul întrebării dacă nu îndeplineşte anumite condiţii în ceea ce priveşte conţinutul de nicotină - cu toate că reglementarea încă nu are o formă clară şi concisă şi fiind elaborată destul de voalat.


Powered By Blogger